Limburg.net, de afvalintercommunale van Limburg en Diest, organiseert elk jaar Afvalvrij mei. Deze keer draait alles rond het thema hergebruik. Enkel de communicatiecampagne is gloednieuw, maar wel opnieuw van Bridgeneers.

Door voorwerpen een tweede leven te geven, kan je afval vermijden. Daarom zet Limburg.net in mei volop in op hergebruik. Enerzijds betekent dit kapotte voorwerpen herstellen en opnieuw gebruiken. Anderzijds kan je in onbruik geraakte spullen weggeven, zodat anderen er iets aan hebben. Op die manier hoeft niemand nieuwe spullen te kopen en zijn er minder grondstoffen nodig. Een win win situatie voor iedereen én voor de planeet.

Geef Mei Weg
Iedereen heeft voorwerpen in huis die niet meer gebruikt worden en een nieuw leven kunnen krijgen. Om Limburgers daarvan bewust te maken, bedacht Bridgeneers Geef Mei Weg. Een actie die oproept om ongebruikte spullen aan een goed doel te schenken. Op het platform geefmeiweg.be krijg je na het beantwoorden van een aantal vragen een overzicht van de goede doelen die je met jouw spullen het best kan helpen.

Een 30” en 15” tv- spot, radiospots én affiches worden ingezet om de boodschap te verspreiden. De Limburgse BV’s Luc Appermont en Thomas Buffel doen graag mee en namen zelf een kort filmpje op.

Krantenpapier wordt inpakpapier
Voor Moederdag verscheen in HBVL een speciale advertentie die hergebruikt kon worden als inpakpapier. Een laagdrempelige manier om iedereen meteen tot hergebruik aan te zetten. Van walk your talk gesproken.`

Operatie Reparatie
Voor het herstellen van kapotte spullen, creëerde Bridgeneers de actie Operatie Reparatie. Na een oproep in Het Schoonste Magazine lieten heel wat Limburgers weten dat ze een voorwerp waaraan ze enorm gehecht zijn, wilden laten repareren. Enkele wensen gingen in vervulling en werden vastgelegd in mooie social media filmpjes. Daarnaast zendt TV Limburg de hele maand mei een klusrubriek uit om mensen te tonen hoe makkelijk basisreparatietechnieken zijn.

…
…
…
…
…
…
Have a project in mind? Let’s get to work!