Studeren in deze bizarre tijden: da’s afzien. Vraag dat maar aan de honderdduizenden jongeren wiens bruisende studentenleven volledig on hold werd gezet. Of toch bijna. Want de lessen en examens? Die gaan gewoon door. En omdat een kom soep dan niet volstaat, zoeken meer en meer studenten online steun bij elkaar: op zoek naar dwaze memes en luisterende oren, maar ook naar de juiste info over alles wat met corona te maken heeft. Enter: Student Platform Corona, de online infostek en uitlaatklep voor én door studenten. Met de steun van de Vlaamse Overheid (AVOHOKS) en communicatiebureau Bridgeneers biedt het platform onze studenten een houvast tijdens deze crisis.

Hoe blijf ik gemotiveerd tijdens deze eenzame blokperiode? Mag ik mijn examen gaan afleggen als ik een hoestje heb? Is pokeren op kot toegelaten als je een mondmasker draagt? Als student is het niet altijd simpel om door de bomen het coronabos te zien. Daarom besloten enkele van hen om een facebookgroep uit de grond te stampen waar je niet alleen alle juiste info kan vinden, maar waar je ook fijne activiteiten, dwaze memes en luisterende oren vindt.

Naast uitlaatklep, doet het platform ook dienst als megafoon. ‘Het is ook vaak frustrerend dat er over onze hoofden heen gesproken wordt en er heel weinig naar ons geluisterd wordt wanneer het aankomt op studentenzaken.’, aldus de oprichters. En ziedaar: ze vonden gehoor bij de overheid. Die beloofde de medewerking van experts – wat dacht je van een rechtstreekse lijn met virologen en motivatiepsychologen? En vroeg Bridgeneers om met hun communicatieve knowhow het platform een duwtje in de rug te geven.

Het resultaat? Een reeks hilarische campagnefilmpjes waarin Lennert en Janus van Compact Disk Dummies een even informatief als van de pot gerukt antwoord voorzien op de vragen van studenten. Voor het echte antwoord verwijzen de muzikale broers naar de facebookgroep en de miniwebsite www.studentplatformcorona.be, waar alle vragen overzichtelijk gebundeld staan.

De Facebookgroep groeide de voorbije weken stevig. En maar goed ook, want binnenkort organiseert het platform een Facebook Live Sessie met minister Weyts en een reeks experts waar studenten al hun vragen kunnen stellen.

De facebookgroep: www.facebook.com/groups/studentplatformcorona

De miniwebsite: www.studentplatformcorona.be

Have a project in mind? Let’s get to work!