…
Campagne Careēr zet in op de toekomst van zorg en welzijn.

Nachtelijke applausrondes en spectaculaire ziekenhuisfictie buiten beschouwing gelaten: je hoeft geen held te zijn om aan de slag te gaan in de zorg- en welzijnssector. Een job als verpleegkundige, kinderbegeleider of opvoeder is geen roeping die komt neergedaald uit de hemelen maar in veel opzichten een job zoals een andere. Deze geruststellende boodschap vormt de basis van Bridgeneers’ Careēr-campagne voor Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits, de Vlaamse zorgambassadeur en de sociale partners.

Een gewone job vol bijzondere momenten

Is de zorg- en welzijnssector dan alledaags of banaal? Uiteraard niet. Je zet je elke dag in om anderen te helpen, bouwt aan je carrière en redt af en toe eens een leven. Dat is niet niks.

Maar die bijzondere momenten zijn, als chocoladestukjes in een muffin, omringd door normale dagen. Ook verpleegkundigen slaan een praatje bij de koffie. Ook opvoeders doen graag hun schoenen uit na een lange dag.

Authentieke beelden met telkens een knipoog naar andere jobs of situaties uit het dagelijkse leven verlagen de drempel richting de sector. Vervolgens kan je op care-er.be kennismaken met de verschillende opleidingen, beroepen en trajecten. Via een online test kan je zelf ontdekken welke job voor jou geschikt zou zijn, welke studies noodzakelijk zijn en welke hulpmiddelen eventueel beschikbaar zijn. Je vindt er ook concrete jobs in je eigen regio.

Aangepast aan elke doelgroep

De campagne wordt uitgerold in verschillende golven. Met als eerste focus jongeren. Zij die nog een studiekeuze maken, zij die nog twijfelen of zij die het studeren he-le-maal beu zijn. Met een herkenbare beeldtaal en boodschap op maat worden steevast gelokt richting het platform. Ook micro-influencers geven hun kijk op de verschillende beroepen, opleidingen en mogelijkheden. Later in het jaar richt de campagne haar aandacht op zij-instromers en niet-beroepsactieven.

Meer info op care-er.be

…
…
…
Have a project in mind? Let’s get to work!