7 video’s voor #wederzijdsrespect

De politie, je vriend. Ja, maar wel een onbekende vriend die je niet echt ként. Want waarom staat die agente plots aan je voordeur, net op het moment dat je tuinfeest pas écht losbarst? En mag dat nog ja, je frustraties uiten na een teleurstellende voetbalmatch? Dat de agent die jij aanziet als een machtsgeile, euhm… robot of zo, ook gewoon naar huis wil om zijn kinderen een nachtzoen te geven, daar sta je niet bij stil. En die agente die je tuinfeest net stillegde? Wel. Die kwam net van bij je buurvrouw. Die huilde. Omdat haar baby huilde. Ah, konden we soms elkaars gedachten maar lezen, er zou veel meer #wederzijdsrespect zijn! En dat is waar Bridgeneers voor de politie to the rescue komt!

Onbekend is onbemind. Daarom lanceerde communicatiebureau Bridgeneers eerder al een sensibiliseringscampagne voor IBZ (FOD Binnenlandse Zaken). Het doel: het wederzijds respect tussen burgers en veiligheidsberoepen doen groeien. Op vraag van de Federale en Lokale Politie gaan we nog een stapje verder. Of zeg gerust een hele stap verder, tot recht in het hoofd van burger én agent.

Wederzijds respect groeit wanneer mensen elkaar leren kennen. In 7 verschillende video’s die we verspreiden op social media laten we daarom niet één, maar twee kanten van het verhaal zien: dat wat de burger denkt over de agent, en dat wat hij ook daadwerkelijk doét.

In een theater beelden we herkenbare situaties uit waarin politie en burger met elkaars gedachten geconfronteerd worden. Waarom kiezen we voor deze toneelsetting? Elke politie-interventie is een ander scenario. Situaties waar je niet altijd vat op hebt. Maar dat wil niet zeggen dat agenten improviseren. Integendeel, ze handelen altijd binnen een script. De politie doet alles met een reden en dat beseffen burgers niet altijd. Maar elk verhaal heeft twee kanten. Zoveel is duidelijk.

Politieagenten zijn méér dan de uniforms die ze dragen. Het zijn mensen. Met emoties. Die net als iedereen veilig en wel willen thuiskomen na een lange werkdag. Dat is wat de Lokale en Federale Politie graag wil vertellen. En dat is dan ook waar Bridgeneers werk van heeft gemaakt in een sterke social media campagne. Iedereen speelt zijn rol, maar als je die uitvoert met wederzijds respect, dan heeft ieder scenario een mooi einde.

Bekijk de video’s

Have a project in mind? Let’s get to work!