…

Moeten we Technopolis nog aan je voorstellen? Het Vlaamse doe-centrum in Mechelen ontvangt binnenkort al een kwarteeuw bezoekers. In Technopolis zet je zelf een vliegtuig aan de grond of fiets je over een kabel op vijf meter hoogte. En daarbij leer je óók nog eens een heleboel bij over wetenschap en technologie. Voortaan helpt een app je bij dat leerproces. Maar ook bij het uitstippelen van je dag, of het zoeken naar een parkeerplek.

Wetenschap, leuker dan ooit

Een mompelende gids die bij elke stop de tijd doet bevriezen met een ellenlange uitleg? Niet meer van deze tijd. In Technopolis zijn het de inwoners zélf die je wegwijs maken in hun wondere wereld vol wetenschap. Maak kennis met de WOWza’s, de digitale 3D-mascottes die je verbluffen met hun kennis en je hart winnen met hun aanstekelijk karakter.

Glitch, Fozzy, Zigg en co houden wel van een uitdaging. Met de app in de hand, ontdek je niet enkel de werking van een opstelling, maar ook de wetenschappelijke principes erachter. Meteen krijg je zicht op nog veel meer toepassingen en voorbeelden uit het dagelijks leven. En opzoekijver wordt beloond. Dat spreekt voor zich. Een systeem van badges motiveert om nog meer zones te bezoeken en content te verorberen. En die is er meer dan voldoende. In leuke reels, video’s en blogposts krijg je het antwoord op vragen als ‘Hoe laat je een pingpongbal hoger botsen?’ of ‘Waarom knikt een duif’?

Even praktisch…

Voor de (launch van de) nieuwe Technopolis-app werkte Bridgeneers aan het hele pakket: van strategie, tot architectuur en design. En dat in co-creatie met Technopolis en Codeurs.

Ook voor scholengroepen biedt de app heel wat mogelijkheden. Zo kan elke leerling aan de slag met een eigen account verbonden aan de klasgroep. De leerkracht kan het antwoord op quizzen opvolgen en het resultaat evalueren op individueel niveau.

Naast het educatieve luik vind je natuurlijk ook alle praktische info terug in de app. Op basis van het startuur van demo’s en shows stel je je eigen dagplanning samen, volg je je route op het grondplan en vind je info terug over onder meer openingsuren, route, toegankelijkheid en bijzondere faciliteiten.

Tijd voor je eigen WOW-beleving? De progressive web app is vanaf nu te raadplegen op app.technopolis.be. Dat betekent dat je hem niet via een app-store maar makkelijk zelf installeert op je gsm.

Have a project in mind? Let’s get to work!