…

Hij zette destijds het hertogdom Brabant op de kaart. En speciaal voor de 100ste editie van de MAG komt hij vanuit de 13de eeuw een kijkje nemen in het Vlaams-Brabant van vandaag. Say what? Jazeker, dankzij artificiële intelligentie haalde Leuvens communicatiebureau Bridgeneers niemand minder dan Hertog Jan I terug naar zijn heimat. En de 2024 versie mag er zijn! Het is een hippe levensgenieter die van een occasioneel riddertornooi, festival en lokaal biertje houdt.

Toegegeven, ook bij Bridgeneers weten de designers en prompt masters niet preciés hoe de hij er in werkelijkheid uit zag. Maar op basis van tekeningen en beschrijvingen waarmee ze aan de slag gingen, zullen ze er alvast niet ver naast zitten. De AI-versie van Hertog Jan die de cover van de 100ste MAG siert lijkt niet alleen qua bouw en looks heel erg op zijn historische zelf, ook details zoals de draak op zijn helm en vlag doen hem in al zijn glorie herleven.

Festivalleke doen met de Hertog

In een diepgravend interview vertelt de Hertog over de gelijkenissen tussen Rock Werchter en de Slag bij Woeringen en legt hij het verschil uit tussen het bier dat we vandaag drinken en dat van de middeleeuwen.

Wil je ook te weten komen wat hij allemaal uitstak in het Zoniënwoud, het Meedaalwoud Heverleebos? En hoe provinciedomein het Vinne 800 jaar geleden zijn schatkist spijsde? Blader dan lustig door de feestelijke editie van de mag en geniet van de sfeervolle beelden waarop Hertog Jan met wapperende haren staat te genieten op een lokaal festival. Schol!

Zijn de gelijkenissen treffend? Bekijk de beelden en beslis zelf:

https://share.vlaamsbrabant.be/Communicatie/Magazine-MAGvlaamsbrabant/MAGvlaamsbrabant-nr-100-juni-2024.pdf

Have a project in mind? Let’s get to work!