Als kmo werken voor de overheid? Makkelijker dan ooit!

De overheid als klant binnenhalen. Da’s interessant voor heel wat kmo’s. Maar hoe begin je eraan? Om de zoektocht makkelijker te maken, promoten we samen met FOD Economie een nieuwe versie van e-Procurement. Daarop kunnen bedrijven overheidsopdrachten vinden, eraan deelnemen en opvolgen.

Toch hebben heel wat ondernemingen de weg nog niet gevonden. Om overheidsopdrachten ook voor kleinere ondernemingen toegankelijker te maken, werkte de FOD economie een nieuw charter uit met o.a. eenvoudigere en transparantere procedures, betere betalingsvoorwaarden en herwerkte beoordelingsprocedures. Daarnaast werd ook een nieuwe versie van het aanbestedingsplatform e-Procurement gelanceerd.

En hoe komen kmo’s dat te weten?

Daarvoor schreef de FOD economie heel toepasselijk… een aanbesteding voor een communicatiecampagne uit. Een kolfje naar de hand van Bridgeneers. Illustraties en animaties uit de Bridgeneersstudio vormen de basis van deze campagne. Op social media geven we een reeks tastbare voorbeelden van hoe er voor elke onderneming overheidsopdrachten op maat te vinden zijn. Van het herstellen van het viaduct van Vilvoorde, tot het aanleggen van het bruggetje in het gemeentelijke park. Met je KMO werken voor de overheid? Da’s nu makkelijker dan ooit.

De campagne loopt nog tot eind april op Facebook, Instagram, YouTube en LinkedIn.

Video’s:

https://youtu.be/jrHWNjlUBns
https://youtu.be/ls7_f_07MjQ
https://youtu.be/i00wNprkRqQ
https://www.youtube.com/watch?v=Rc3eOKHDHbk

Website: https://economie.fgov.be/nl/themas/ondernemingen/een-onderneming-beheren-en/toegang-van-kmos-tot/overheidsopdrachten

Have a project in mind? Let’s get to work!