…

Aah, een dagje aan de kust. Heerlijk! Lekker genieten van de zon, de zee en… PMD. Het valt op: achtergelaten plastic flesjes en metalen blikjes zijn spijtig genoeg geen uitzondering op onze stranden. Precies omdat bezoekers de sorteereilanden nog te vaak links laten liggen, wil Fost Plus hen aanmoedigen om hun PMD juist te sorteren. Maar hoe zorg je ervoor dat onze kustbezoekers ook daadwerkelijk mee op de kar springen? Fost Plus zorgde voor de flank van een tram en Bridgeneers deed de rest.

Het doel: een lichtvoetige, laagdrempelige en toegankelijke campagne, geen preek over het klimaat dus. Of beschuldigende vingers. Nee, Bridgeneers ontwikkelde een beeld dat 100% op herkenbaarheid mikt. Én dat ondertussen ook nog eens een gevoelige snaar raakt. Of laat een huilend, verloren gelopen kindje op het strand jou volledig koud?

Laat je PMD niet verdwalen.

In combinatie met beelden van een snikkend blikje en flesje aan de hand van een redder, laat de boodschap weinig aan de verbeelding over. Zorg dus dat je het juist sorteert in de sorteereilanden. In het groot én in het tweevoud op flank van de kusttram tijdens de zomermaanden, zal menig badgast ermee geconfronteerd worden. Ook binnenin de tram herinneren wobblers en stickers aan de boodschap. Verschillende kustgemeentes zullen het beeld daarnaast ook als affiche inzetten en afdrukken op afvalzakjes die de redders uitdelen aan toeristen om hun afval in te verzamelen. Via de social media van Fost Plus krijgt de campagne ook online een leven.

…
…
…
…
Have a project in mind? Let’s get to work!