…

In navolging van de campagne om de naasten van mensen met pedofiele gevoelens bewust te maken dat er ook hulp voor hen bestaat, lanceerden Bridgeneers en Stop it Now! een podcast-reeks. Die werd opgepikt door het programma Zandman en Voorproevers op Radio 1. Hierdoor krijgt het gevoelige onderwerp nog meer media-aandacht.

Bij kindermisbruik zijn de belangrijkste slachtoffers uiteraard de kinderen, maar er zijn ook verborgen slachtoffers. De directe omgeving draagt immers de gevolgen van iets waar ze zelf geen schuld aan hebben.

In samenwerking met het productiehuis Hofleveranciers, de bekroonde podcastmaakster Veerle Segers en Minne De Boeck, bezielster van Stop it Now!, maakte Bridgeneers de podcast-reeks ‘De dag die ik nooit meer vergeet’.

Wat als je ontdekt dat iemand die je graag ziet zich inlaat met kindermisbruik? Fysiek of online. Naast getuigenissen van een partner en een zus, geven ook experten hun ervaringen met plegers en naasten mee.

Zo slaagde Bridgeneers erin om een heel beladen onderwerp naar de huiskamer te brengen en bespreekbaar te maken.

De podcast is niet alleen te horen in Zandman op Radio 1, maar ook op Spotify, Apple Podcast, Google podcasts, Amazon Podcasts, VRT MAX, ... en op www. naasten.stopitnow.be

Have a project in mind? Let’s get to work!