…
Bridgeneers doet opnieuw kopwerk voor het goede doel

Een nieuwe lente, een nieuw geluid… van hijgende Bridgeneers. Je leest het goed: ook dit jaar fietsen ze bij het communicatiebureau uit Leuven een pak kilometers bij elkaar voor het goede doel. Na de roemruchte eerste editie die ze van Goed naar Doel reden, vlammen ze dit jaar op 12 mei door Limburg en het Hagenland van Leut naar Leuven. Tegen kansarmoede en tegen de wind in.

Alles geven voor de goede zaak, dat doen ze bij Bridgeneers elke dag. Maar allemaal samen een tandje bijsteken met een heuse koersbroek aan, da’s voorbehouden voor deze vrijdag. Want dan trekt het peloton voor de goede zaak weer op gang. Dit keer zijn ook klanten, leveranciers en sympatisanten uitgenodigd: iedereen die zijn dijen mee onder het project wil zetten krijgt die dag gratis een (elektrische) (koers)fiets ter beschikking. En een uniek Birdgeneers-truitje.

Het belooft alvast een parcours te worden om vingers en duimen bij af te likken, met passages door o.a. het Nationaal Park Hoge Kempen en Fietsen door het Water. En natuurlijk met cruciale tussenstops, in Bokrijk en aan het kasteel van Horst.

BBQ en overhandiging cheque

Dé vraag die op ieders koerslippen brandt, is natuurlijk: hoe ver is het zweten van Leut naar Leuven? Wel, de Bridgeneers zullen 103 kilometer in de benen hebben wanneer ze om 18u aan de Remy-toren opdraaien en kunnen aanschuiven voor een oververdiende bbq.

Daar zullen ze hun bijeengefietste centjes in de vorm van een cheque overhandigen aan de medewerkers van Huis van het Kind Leuven en Kirikou, en aan bevoegde schepen Bieke Verlinden. Met élke gereden kilometer die élke deelnemer die dag zal afgelegd hebben, kan Kirikou meer kwetsbare gezinnen voorzien van o.a. school- en sportmateriaal, babyspullen en kledij. Zo gaat de organisatie lokaal mee de strijd aan tegen kansarmoede.

Have a project in mind? Let’s get to work!