Achteruitrijden door smalle straatjes, van een ophaalwagen springen, altijd kalm blijven en snelle beslissingen nemen. Het lijken wel scènes uit een spannende Hollywoodfilm. Maar het is het dagelijks werk van ons afvalteam. Zij doen niet aan stuntwerk, maar staan wel elke dag in volle actie. Jouw afvalteam, dat is wél actie, geen cinema. Met die boodschap lanceren Interafval en Bridgeneers voor het achtste jaar op rij de Week van het Afvalteam, van 13 tot en met 19 november.

We zijn onder de indruk van actiescènes in een film of serie. Maar het werk van het afvalteam lijkt vanzelfsprekend. Terwijl de afvalophalers, recyclageparkwachters en medewerkers van de infolijn geen cinema spelen maar dagelijks met volle overtuiging hun job uitoefenen. Met die insteek maakte Bridgeneers dit jaar de campagnefilm voor de Week van het Afvalteam. En niet zomaar één. Met een hoofdrol voor Vlaanderens bekendste stuntman Olivier Bisback en Jan Verheyen in de rol van zijn leven, als regisseur, werd het een echte Hollywoodproductie. Benieuwd wie uiteindelijk écht de show stal? Bekijk dan zeker de video.


De film zal te zien zijn op social media, inclusief de bloopers van onze sterren. Maar ook op de radio zal je niet aan de campagne ontkomen. De ‘Wel actie, geen cinema’-boodschap vertaalde Bridgeneers in een opvallende radiospot, te horen op Radio 2. En om te tonen hoe het er nu echt aan toegaat bij zo’n huis-aan-huis ophaling, zal Jan Verheyen op dinsdag 14 november zelf meegaan op ronde. Hoe dat verloopt, kan je volgen tijdens de Radio 2 spits vanaf 16u.

Jouw afvalteam ook in de spotlights zetten tijdens Week van het Afvalteam? Dat kan door een vriendelijke aanmoediging, een leuke recensie gericht aan jouw afvalintercommunale of door de kleurplaat op je afvalzak- of bak te kleven. Meer info op www.interafval.be/weekvanhetafvalteam.

De affiche download je hier: https://go.wetransfer.com/t-HiTWz9ChHS

Have a project in mind? Let’s get to work!