Bridgeneers sensibiliseert met 4 video’s cocaïnegebruikers en hun naasten om te surfen naar De Druglijn

Wat zijn de risico’s van cocaïnegebruik? Wat wéet je eigenlijk over dit mysterieuze witte poeder? Waarom is het zo verslavend? En belangrijker nog, hoe kunnen we iemand die worstelt met een cocaïneverslaving best helpen? Je weet niet waar je met al deze kopzorgen terecht kan? Onze sensibiliseringscampagne voor De Druglijn wijst vanaf nu de weg. En omdat we het soms graag simpel en duidelijk houden: veel meer dan een witte lijn hadden we niet nodig.

De Druglijn geeft antwoord op je vragen over drank, drugs, pillen, gamen en gokken. Specifiek rond cocaïnegebruik start De Druglijn met een nieuwe webpagina. Gebruikers, maar ook hun naasten, kunnen er terecht voor informatie en advies. Maar hoe overtuig je hen om effectief hulp te zoeken? Hoe wijs je hen de weg naar De Druglijn?

Vier teaservideo’s op social media waarin een witte lijn de hoofdrol speelt. Dat is de basis van onze sensibiliseringscampagne. We spelen verder met woorden en animaties die specifieke gevoelens oproepen. Emoties als schaamte, blijheid of onrust brengen we via typografie tot leven. En die witte lijn? Die doorloopt heel de video, recht naar de webpagina van druglijn.be/coke.

Eens daar aangekomen is er méér. In dezelfde stijl als de teasers lanceerden we ook meer uitgebreide en informatieve video’s. Je komt er te weten wat cocaïne precies is, wat de effecten en risico’s ervan zijn en wat je concreet kan doen als je je zorgen maakt over iemand die mogelijk cocaïne gebruikt.

Een heldere boodschap en een witte lijn als gids. Samen met De Druglijn trekken we zo een streep door cocaïne.

Bekijk de video’s: https://youtube.com/playlist?list=PLiV5VvZhYcVuJwEPHr7kkPWbICnBw77sn

Have a project in mind? Let’s get to work!