…

In de verkiezingen van volgend jaar verwachten we 1 miljoen first time voters, jongeren die nog nooit hebben gestemd en zich vaak niet vertegenwoordigd voelen door de huidige politici. Goodcamp, een pop-up communicatiebureau dat de focus legt op jongerencommunicatie en politiek, dicht die kloof vandaag met Pakuit. In deze online videoreeks brengt het team van zes net afgestudeerde voicemakers de leefwereld van hun generatie tot bij boegbeelden zoals Annelies Verlinden en Zuhal Demir en vragen ze hen de hemden van het lijf.

Waar de nood hoog is
Dat Goodcamp ingrijpt in de kloof tussen jongeren en politiek is niet zomaar. Uit een onderzoek van De Ambrassade bleek dat meer dan de helft van de jongeren vindt dat politici te veel praten en te weinig doen. Ook heeft bijna de helft het gevoel dat ze helemaal niet geïnformeerd zijn over wat politiek nu te betekenen heeft voor hen. Tijd om hier wat aan te doen! Hier kan je alvast hun teaser zien die ze op hun Instagrampagina plaatsten. Het ziet er veelbelovend uit!

Interesse over heel het spectrum
Ook in de politiek zelf leeft dit onderwerp. Er kwam enthousiasme vanuit, onder andere minister Annelies verlinden (cd&v), minister Gwendolyn Rutten (Open Vld) en minister Zuhal Demir (N-VA). Ook onafhankelijke lijsttrekker Jean-Marie Dedecker (N-VA), de burgemeester van Leuven Mohamed Ridouani (Vooruit), federaal volksvertegenwoordiger Goedele Liekens (Open Vld), federaal volksvertegenwoordiger Koen Geens (cd&v) en Schepen van Jeugd in Gent Hafsa El-Bazioui (Groen) lieten zich interviewen voor deze reeks.

Benieuwd naar wat de politici te zeggen hadden? Vanaf vandaag tot eind januari zijn wekelijks snackable video’s op de Instagrampagina goodcamp_be te bekijken. Ze schrijven dit ook allemaal uit in hun boek dat ze zullen lanceren op woensdag 20/12 om 18u30 in Boekarest in Leuven.

Goodcamp is een jong pop-up communicatiebureau van zes voicemakers onder het dak van Bridgeneers. Nog tot het eind van deze maand zetten zij zich in voor de kloof tussen jongeren en politiek aan de hand van communicatie op maat. Zo werkte ze al samen met straffe organisaties zoals de Ambrassade en Scouts en Gidsen Vlaanderen.
Meer info over Goodcamp kan je terugvinden op hun Instagrampagina goodcamp_be of op hun website www.goodcamp.be.

Have a project in mind? Let’s get to work!