…
De insteek: co-creatie

Herstructureren, reorganiseren en automatiseren. Maar niet zomaar in het wilde weg. Wij geloven heel erg in het partnershipmodel en bij Boerenbond gingen we nog een stapje verder. Volledige samenwerking, verweven in teams, co-creatie tot in de diepste vezel.

…
Onze aanpak: een grondige analyse

We begonnen met een diepgaand voortraject. Aan de hand van interviews en workshops definieerden we samen het doel van de digitale nieuwsbrieven. Om daarna de huidige te analyseren. Welke content scoort goed, wat zijn de verschillende formats, welke tone of voice wordt gebruikt, welke beelden en welke tools staan ter onze beschikking, … al deze informatie bundelden we in een nieuwe strategie.

…
Enter de nieuwsbrief op maat

Op basis van een erg rijke databron maakten we een segmentatie van al die doelgroepen. In co-creatie met Boerenbond tekenden we een dynamische template uit die gepersonaliseerd wordt ingevuld op basis van verschillende parameters zoals sector, interesse, locatie … Iedereen ontvangt dus een boeiende nieuwsbrief met opleidingen en een agenda op maat. Altijd vergezeld van lokale gezichten want regio- en sectorconsulenten spelen een cruciale rol in de werking van Boerenbond.

Het resultaat? Een aanpak die wordt gesmaakt

We slaagden erin om de open rates en clickthrough rates een flinke boost te geven, de uitschrijvingen te doen slinken en de retentie te verhogen. En ook het interne proces was enorm gebaat met deze nieuwe aanpak. Medewerkers voelden meteen hoe ze efficiënter konden samenwerken. Als kers op de taart werd de nieuwsbrief op de BTOB-awards bekroond als 'Best diversification'. Absoluut teamwork waar we fier op zijn!

…