…
…
…

De campagne: 5 medewerkers + 1 huis = instant-klik

Waarom zou jij kiezen voor een job bij het Wit-Gele Kruis? Is het de collegiale sfeer? De iconische bedrijfswagen voor je deur? Of het feit dat je elke dag opnieuw van betekenis bent in het leven van je patiënten? Op zoek naar antwoorden brachten we vijf medewerkers bij elkaar in een gezellig huis. Onbekenden voor elkaar, maar er ontstond meteen een klik. Da’s normaal. Want wie deel uitmaakt van het Wit-Gele Kruis, die weet zich altijd omringd door een steunend team.

Omdat we ervoor kozen om de productie intern te houden, schoven onze in-house content creators dus gezellig mee aan
in het huis. En dat zorgde voor heel wat beeldmateriaal dat we konden inzetten voor o.a. een printad in De Zondag, local display banners, schermen bij Mijn Stad TV en digital native artikels via Jobat. Daarnaast zetten we ook een social media campagne op met de focus op content. En door de schat aan beeldmateriaal konden we ook heel wat experimenteren op TikTok, een nieuw kanaal voor het Wit-Gele Kruis.

Ten slotte werkten we ook samen met student.be en Guidooh om de studenten aan te spreken. Zowel op verpleegkundecampussen zelf als online maakten we promotie.

…
…
…
…
Het resultaat: Veel respons op verschillende kanalen

In totaal bereikten we met de social campagne op Facebook en Instagram meer dan 1,1 miljoen unieke profielen, met een uitzonderlijk goede CTR van 1,98%. Dat leverde niet minder dan 350.000 websitebezoeken op. Daarvan klikten 198 mensen door op de knop ‘solliciteer nu’. Op YouTube werden de video’s meer dan 140.000 keer volledig bekeken. TikTok leverde meer dan 21.000 clicks op en een CTR van 0,61%. Niet slecht voor een platform dat in de eerste plaats
aan awareness bijdraagt. Student.be, ten slotte, kreeg tijdens de campusbezoeken ook heel wat leuke reacties van de studenten verpleegkunde. Enkelen solliciteerden zelfs spontaan voor een stage bij het Wit-Gele Kruis.